ELVIS IS DOOD
De vader van Elvis, Vernon Presley, besloot dat de fans ook de kans moesten krijgen om Elvis 
voor de laatste keer te zien. Ze waren vanaf het begin van Elvis' carriére altijd loyaal geweest. Vernon had aan Charlie Hodge en aan Larry Geller gevraagd om Elvis zijn haar en make-up te doen, zodat hij er goed uit zou zien voor zijn fans.

Elvis lag opgebaard in Graceland, in de hal, in een koperen kist afkomstig uit Oklahoma. Hij was gekleed in een wit pak, wittestropdas en een blauwe blouse. Om zijn linkermiddelvinger droeg hij een gouden TCB-ring.

Er stonden ongeveer 75.000 fans voor de hekken te wachten om Elvis te zien. Een enorme poliemacht bestaande uit 150 agenten plus een afdeling van de plaatselijke militaire politie bewaakten de orde terwijl de fans in een enkele rij het huis betraden. Mensen uit het hele land en zelfs uit de hele wereld defileerden langs Elvis. Hun verdriet was tastbaar hun liefde eveneens. Buiten op het gras lagen mensen die ten gevolge van de hitte flauwgevallen waren. Een vrouw kreeg een hartaanval.

Zowel binnen als buiten werd Graceland een grote bloemenzee, bloemen die vanuit de hele wereld verzonden waren en in allerlei vormen waren gearrangeerd: gitaren, harten, bijbels, teddyberen, kronen etc. De radio draaide de hele dag muziek van Elvis als eerbetoon aan de King. Toen de politie om zes uur door de luidsprekers omriep dat het hek gesloten zou worden, kwam de menigte in opstand. De politie slaagde er desondanks in om de menigte in bedwang te houden en het hek te sluiten. Van de 75.000 fans die stonden te wachten om naar binnen te gaan zijn er uiteindelijk 30.000 fans binnen geweest om Elvis te zien.

 

James Brown belde naar Graceland toen hij hoorde dat Elvis gestorven was, en liet weten dat hij ook zou komen. Toen hij kwam zat hij urenlang naast het lichaam van Elvis, volledig verdiept in zijn eigen gedachten. Hij zei haast niets, en was er klaarblijkelijk nogal ondersteboven van. Omdat Elvis hem ook erg waardeerde, had dit privé eerbetoon een speciale betekenis.

Ook de 19 jarige Caroline Kennedy  kwam om haar respect te betuigen. Vernon kon niet geloven dat de dochter van de vermoorde president er ook was.

Nadat iedereen weg was waakte Sam Thompson, broer van Linda, de hele nacht bij Elvis. In de vroege ochtend werd hij afgelost door Dick Grob.
Die nacht reed een dronken chauffeur op de menigte in waarbij twee mensen werden gedood en verschillende anderen ernstig gewond raakten.

De begrafenis van Elvis vond plaats op 18 augustus 1977. Die ochtend waren er 100 bestelauto's 5 uur bezig geweest om alle bloemen naar het kerkhof te brengen, waar hij begraven zou worden in een mausoleum dichtbij het graf van zijn moeder.

De rouwdienst werd gehouden op Graceland. Deze werd gehouden in de woonkamer van Graceland en duurde van 2:00 uur 's middags tot 4:00 uur
's middags. De dienst werd bijgewoond door ruim 200 mensen. De dienst werd geleid door de dominee van Vernon, C.W. Bradley van de Woodvale Church. Ook werd er gesproken door dominee Rex Humbard, die Elvis kort daarvoor tijdens zijn laatste toernee ontmoet had, en door komiek Jackie Kahane.
Jd Summer and the Stamps Quartet, the Statesmen en Kathy Westmoreland zongen Elvis' meest geliefde Gospels, waaronder How great thou art en Heavenly father.

Tegen het einde van de dienst stond Vernon plotseling op van zijn plaats op de eerste rij en gilde:"Jongen, ik zal gauw bij je zijn!" Elvis' grootmoeder kreeg ook een aanval van hysterie, en de arme kleine Lisa zat maar wat te huilen, in de war gebracht en bang gemaakt door deze uitbarstingen. Veel mensen gingen daarna naar buiten en wachtten tot de de lijkstoet zich had opgesteld. Binnen namen velen van de vaste kern van Elvis voor de laatste keer afscheid. Vernon en Larry omhelsden elkaar. "Het doek is gevallen", zei Vernon snikkend tegen Larry.

Joe Esposito verwijderde de diamanten ring van de linkerhand van Elvis. Larry liep naar de hoofdzijde van de baar en legde voorzichtig een haarlok in de vertrouwde krul op zijn voorhoofd. Hij ging er vanuit dat Elvis het zo gewild zou hebben.
Het deksel van de doodskist werd nu definitief gesloten.
De kist werd door de voordeur naar buiten gedragen door:Joe, Charlie, Felton, Lamar, Jerry Schilling, George Klein, Elvis's neven Billy and Gene Smith en Dr. Nick.
Vervolgens ging de stoet op weg naar het nabij gelegen Forest Hill Cemetery.

De auto van vernon Presley leidde de stoet. Zijn auto reed voor de lijkwagen uit. In de auto achter de lijkwagen zaten Priscilla Presley en Lisa Marie Presley. Langs de route stonden 15.000 tot 20.000 fans.

Enkele kranten over de dood van Elvis