Elvis Presley had nog gewoon kunnen leven

MEMPHIS - Als Elvis geen operatie aan zijn darmen had geweigerd, dan had hij wellicht nog geleefd. Dat zegt dokter George Nichopoulos die hem indertijd heeft onderzocht.

De officiŽle doodsoorzaak van Elvis Presley, die op 16 augustus 1977 dood op zijn toilet werd aangetroffen, is een hartfalen. 

"Voor de autopsie beseften we niet dat de constipatie waar hij aan leed zo erg was. We vonden in zijn darmen stoelgang die daar al vier tot vijf maanden zat. Hij schaamde zich daarover en had al eens een ongelukje op het podium. Dan moest hij zich omkleden tijdens zijn optreden," zegt dokter George 'Nick' Nichopoulos die bij de King was toen hij stierf. 

Erfelijke darmverlamming

Volgens Nichopoulos leed Elvis aan darmverlamming, een erfelijke aandoening. Zijn dikke darm had een diameter van vijftien tot achttien centimeter, normaal is dat zes tot negen centimeter.  "Hadden ze hem toen geopereerd, dan zou hij wellicht nog leven," verklaarde Nichopoulos aan Fox News bij de voorstelling van zijn boek 'The King and Doctor Nick'.

www.elvispresleynederland.nl